[Haber] Eğitim Fakültemizde “Nicel Araştırmalarda Ölçme Aracı Seçimi” Semineri Gerçekleştirildi.


Eğitim Fakültemiz tarafından yürütülen Akademik Gelişim ve Seminer Programı kapsamında, “Nicel Araştırmalarda Ölçme Aracı Seçimi” konulu seminer gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi A Blok İbrahim Hakkı Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere fakültemiz akademik personeli, lisansüstü öğrenciler ve araştırma faaliyetleri yürüten öğretmen adayları katılım sağladı.

Seminer, Dr. Öğr. Üyesi Sungur Gürel tarafından sunuldu. Programda nicel araştırmalarda ölçme aracı seçiminin önemi, araştırma problemlerine uygun veri toplama araçlarının belirlenmesi, ölçek, anket ve testlerin kullanım alanları ile geçerlik ve güvenirlik süreçlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar ele alındı.

Sunumda ayrıca araştırma desenine uygun ölçme aracı seçiminin bilimsel araştırmaların niteliğine olan etkisi vurgulanırken, katılımcılara uygulamalı örnekler üzerinden ölçme araçlarının geliştirilmesi ve uyarlanması süreçlerine ilişkin bilgiler verildi. Akademik araştırmalarda sıklıkla karşılaşılan hatalar ve bu hataların önlenmesine yönelik öneriler de paylaşılırken, katılımcıların soruları yanıtlandı ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından yürütülen Akademik Gelişim ve Seminer Programları kapsamında, akademik personelin ve lisansüstü öğrencilerin bilimsel araştırma yeterliklerini geliştirmeye yönelik etkinliklerin önümüzdeki dönemlerde de devam edeceği belirtildi.

Arş. Gör. HASİBE OTAL (0484) 212-1111 / 3195
Eğitim Fakültesi
17.6.2026